Min politik

Eva-Lena Blom (JVK)

Min deklaration som kommunpolitiker Uppdaterad sida 2017-08-14

 

 

Mina motioner och medborgarförslag, på kommunal nivå, finner du som underrsidor till denna sida eller på Jämtlands Väl Krokoms hemsida.

 

Jag heter Eva-Lena Blom och är politiker i Krokom, Jämtlands län. Jag är engagerad i ett lokalt oberoende parti som heter Jämtlands Väl Krokom (JVK) som är ett systerparti till Västjämtlands Väl (VV) i Åre kommun. Vi bildade JVK i oktober 2016 och vår målsättning är att ta tillvara på kommunens intressen och utveckla Krokoms kommun utifrån ett underifrånperspektiv. Vi vill arbeta med framtidsbygder och inte avvecklingsbygder. Vår målsättning är att komma med i kommunpolitiken från 2018. Hör av dig om du vill vara med och engagera dig! Vi har även en ungdomsavdelning.

 

Jag tycker att det är viktigt att kunna välja livet på landsbygden och då är det bra med innovativa och engagerade kommuninnevånare, men det behövs mer. Det behövs en politik som gör valet lätt.

 

I september 2016 valde jag att lämna ett annat parti och hittade andra vägar för att påverka utvecklingen i kommunen. Jag har tidigare varit politiskt aktiv i Åre kommun 2007-2009, 2013-2016 och sedan augusti 2016 i min nya hemkommun Krokom.

 

 

Jag arbetar för att förenkla för kommuninnevånarna genom att lyssna på förslag och försöka genomföra många av dem. Mer verkstad!

 

Jag är engagerad i många stora frågor inom politiken, bland annat landsbygd, skola, miljö, jämställdhet och företagande. Men ibland måste man hitta den lilla kärnan i de stora frågorna för att kunna förändra för framtiden.

 

I Krokom har jag satsat på att besöka så många orter som möjligt och lyssna in invånarna och arbeta för en bättre kommun. Jag ser stora möjligheter för Krokom att utvecklas till en fantastisk kommun.