JVK

Eva-Lena Blom (JVK)

JVK

Jämtlands Väl Krokom

 

Bilades okt 2016

 

Systerparti till Västjämtlands Väl i Åre kommun.

 

Ditt lokala oberoende parti

Pressmeddelande

2016-10-14

 

Nytt politiskt parti startar i Krokom!

 

Ett nytt politiskt parti startar nu i Krokoms kommun med målet att finnas med i det kommunala valet 2018.

Det är Eva-Lena Blom och Niclas Höglund i Aspås (båda före detta engagerade i Centerpartiet) som tagit initiativ till Jämtlands Väl Krokom. Partiet är ett systerparti till Västjämtlands Väl som är verksam i Åre kommun sedan 2010.

 

-Vi tycker att såväl majoriteten som oppositionen i Krokoms kommun är allt för passiva vad gäller att utveckla hela Krokoms kommun, säger Eva-Lena Blom.

-Det finns betydligt mer att utveckla och göra för att vi ska få hela Krokoms kommun att utvecklas och leva. Vi vill jobba med fokus på framtidsbygder istället för avvecklingsbygder. Vi vill också ha en mer aktiv folknära politik, inte den passiva som råder i dag. Det märks att vårt engagemang i kommunen uppmärksammas genom att många medborgare hört av sig, känner sig lyssnade på och vill ansluta till ett nytt parti. Medborgarna verkar gilla tanken på ett lokalt oberoende parti, fortsätter Eva-Lena. Ska kommunen gå i takt med övriga samhällsutvecklingen måste politiken bli mer proaktiv och hitta lösningar som driver framåt.

 

- Vi har tittat på hur Västjämtlands Väl i Åre kommun jobbar. Vi gillar det konstruktiva och aktiva sätt de tydligt praktiserar sin politik på, genom att driva folknära vardagsfrågor där man känner igen sig och kan se resultat, berättar Niclas Höglund. Politiken förvaltar för mycket och utvecklar för lite. Vi kommer att besöka många av Krokoms byar och orter och tillsammans med lokalt engagerade jobba fram konkreta vallöften och framtidssatsningar för alla bygder inför kommande val för att kunna genomföra våra vallöften under nästa mandatperiod.

 

Maria Stendotter, en av initiativtagarna och ordförande för Västjämtlands Väl, är glad men inte överraskad över initiativet till det nya partiet tillika första systerpartiet till VV.

-Vi har flera gånger fått förfrågningar om liknande initiativ från flera kommuner vilket visar att det onekligen finns många som går i dessa tankar utifrån just frustrationen att de etablerade politiska partierna är allt för passiva i samhällsutvecklingen. Dock är det en tuff satsning att ge sig in i att starta ett nytt lokalt parti. Förutom att man blir hårt ansatt av många redan etablerade förtroendevalda som inte gillar att det kommer nya drivna krafter in på spelplanen, så är det mycket att bygga upp med sina bara händer i början. Vi vet vad det innebär och därför lägger vi stort fokus på att hjälpa Jämtlands Väl Krokom igång på bästa sätt nu. Är det några som kommer klara detta bra så är det Eva-Lena och Niclas med sitt nystartade gäng. De har rätt fokus, rätt drivkraft och ett genuint intresse för att utveckla bygderna i hela Krokom, avslutar Maria.

 

 

Kontaktuppgifter:

Eva-Lena Blom, vice ordförande Jämtlands Väl Krokom, 070-641 74 10

Niclas Höglund, ordförande Jämtlands Väl Krokom, 076-832 80 53

Maria Stendotter, ordförande Västjämtlands Väl, tel: 070-607 40 44